Spenatsoppa
Serves: 4
En klassisk spenatsoppa men touch av chili och kokos.
Ingredients
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/4 röd chili
- 1 msk smör till stekning
- 1 msk olja till stekning
- 8 dl vatten
- 2 dl havremjölk
- 2 msk lantbuljong
- 400 g hackad spenat
- 1 dl kokosmjölk
- salt, vitpeppar & muskotnöt
- Förslag till servering:
- Kallrökt lax
- Rökt skinka
- Räkor
- Ägghalvor
Instructions
- Finhacka lök, vitlök och chili.
- Lägg i en klick smör och olja i en hög kastrull och tillsätt lök, vitlök och chili när smöret smält.
- Låt fräsa i några minuter tills löken blivit mjuk
- Tillsätt vatten, havremjölk och lantbuljong, låt det koka upp.
- Lägg i spenaten och smaka av soppan med salt, peppar och lite riven muskotnöt.
- Red av soppan med kokosmjölk.
- (du kan även piffa till soppan med en skvätt vitt vin)
- Låt puttra en stund, ca. 5 minuter.
Notes
Servera med ägghalvor och kallrökt lax, rökt skinka eller räkor.
3.1.09