Stjärnhovsknäcke
Ugn 150 gr Ca 8 portioner Vi älskar det här knäckebrödet! Det känns som att man varit på något lyxigt bageri och inhandlat det. Dessutom passar det bra till så mycket; ostar, mellanmål, middagen, fika, silltallriken eller bara som snacks.
Ingredients
- 2 dl bovetemjöl eller fullkornsrismjöl
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl Sesamfrön
- 0,5 dl hela linfrön
- 1 tsk salt
- 0,5 dl kallpressad rapsolja
- 2,5 dl kokande vatten
Instructions
- Sätt ugnen på 150g
- Rör ihop bovetemjöl, pumpafrön, solrosfrön, sesamfrön och linfrön.
- Tillsätt rapsolja och vatten.
- Lägg bakplåtspapper på två plåtar, fördela degen över plåtarna och platta ut så tunt det går.
- Vi brukar strö över örter eller flingsalt efter smak och tycke. En favorit är havssalt och rosmarin.
- Sätt in i ugnen i 60 minuter.
3.2.1275