Tabbouleh
Serves: 4-6
Ingredients
- 2 dl röd quinoa
- 1 kruka bladpersilja
- 1 kruka mynta
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 tomater eller 12 körsbärstomater
- 1/2 gurka
- 3/4 dl pressad citronjuice
- 1 dl kallpressad olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Instructions
- Koka quinoan efter anvisning på förpackningen, 2 dl okokt quinoa brukar vara lagom till 4 portioner.
- Låt quinoan svalna något.
- Finhacka gurka, tomat, lök, örter och vitlök. Blanda med quinoan i en stor skål.
- Pressa citronsaft över blandningen och krydda med salt och peppar. Blanda sist i den kallpressade olivoljan.
Notes
Servera med oliver, vegetariska biffar eller nötfärsbiffar. Passar utmärkt som grilltillbehör.
3.2.2885