Tacopaj
Serves: 4-6
Ingredients
- Pajdeg:
- 2 dl bovetemjöl
- 1⁄2 dl potatismjöl
- 1⁄2 dl mandelmjöl
- 1⁄2 dl kokosmjölk eller Oatly imat
- 1⁄2 dl kallpressad olivolja
- 1⁄2 tsk salt
- Fyllning: 4-500 g nötfärs (gärna eko)
- 1 påse eko tacokrydda
- 10 körsbärstomater
- 1 röd paprika
- 2 ägg
- 2 dl Oatly i mat
- 2 dl riven pecorino ost – valfritt
- Svartpeppar, salt och örter.
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fräs färsen till den blir gyllenbrun, tillsätt tacokryddan och därefter ca 2 dl vatten, låt puttra en stund.
- Skölj, kärna ur och finhacka halva paprikan. Skär den andra i strimlor för topping av pajen.
- Blanda ingredienserna till pajdegen, olja in en ugnssäker form och tryck sedan ut degen i den. Dela tomaterna i halvor och riv osten om du önskar ha getost.
- Vispa upp äggen med havregrädden och rör ner svart- peppar, salt och pecorinoost. Lägg färsen i pajskalet, häll över blandningen med kryddor, ägg och ost. Lägg sedan på tomater, paprika och krydda med örter, exempelvis timjan, rosmarin och oregano.
- Sätt in i ugnen i ca. 15-20 minuter.
3.2.1275