På shopen har vi en självjäsande mjölblandning som jag testat och blev positivt överraskad över hur enkelt det var och också glad över resultatet. Jag bakade brownies och cupcakes. Generellt är jag negativ till mjölblandningar då de ofta innehåller exempelvis vetestärkelse. Mjölblandningen från Doves Farm innehåller ris-, potatis-, tapioca-, majs- och bovetemjöl, bikarbonat och xanthan gum mm.
På mjölpåsen finns flera förslag på recept där man bara adderar ägg och smör (alternativt olja).
Cupcakes med glasyr av äggula, florsocker och hallon toppad med granatäpple.
Brownies/kladdkakemuffins enligt receptet på förpackningen med riktigt mörk choklad (fri från skummjölkspulver). Mumsigt goda!
Är du sugen på att testa mjölet? Du hittar det här.
Om du bakar med glutenfritt mjöl så kan jag varmt rekommendera Xantan Gum som gör degen lite luftigare och hjälper bröd och bakverk att inte falla isär.
Önskar dig en fin dag!
/Tessan