Snabba, enkla och hälsosamma recept är vardagens bästa vän för den lite stressade familjen och inte minst om man har hungriga små som väntar på maten.
Du behöver:
1 torskblock
2 tsk dijonsenap
1 st ägg
2 tsk hackad koriander
1/2 dl sesamfrön
Wasabidipp:
2 dl oatly imat fraiche
1/2 – 1 msk wasabipasta
1 tsk honung
Råris eller fullkornsris och sallad till servering
Såhär gör du:
Vispa upp ägget tillsammans med dijonsenap och tillsätt hackad koriander.
Dela torskblocket i ca. 10 st lika stora delar
Blanda wasabidipp och tänk på att wasabin tränger igenom mer ju längre den får stå och dra.
Häll sesamfrön i en skål, doppa torskbitarna i äggblandingen och rulla dem sedan i sesamfrön.
Stek fisken på medelvärme i ca. 2 minuter på vardera sida i en stekpanna med olja.
Trä fisken på träspett och servera med wasabidipp och råris.
Servera gärna med en god sallad eller grönsaker av olika slag.
Lycka till med vardagsmaten!
/SandT