Tom Ka Gai
Author: SandT
Serves: 4
Denna thairätt är väldigt smakrik trots dess milda smak.
Ingredients
- 400 ml kokosmjölk
- 5 dl lantbuljong
- (2 msk + vatten)
- 1 tsk hackade limeblad
- 2 st citrongräs
- 4 st kycklingfiléer
- 125 g champinjoner
- 1/2 påse salladslök
- 2 st morötter
- 1 st röd spansk peppar
- 2 msk riven färsk ingefära
- flingsalt
- 1-2 st lime
Instructions
- Blanda och koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad och krossat citrongräs.
- Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter.
- Skär kycklingfiléerna i strimlor.
- Ansa och skiva champinjonerna och
- salladslöken tunt. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och hacka chilin, skala och riv ingefäran.
- Tillsätt kyckling, champinjoner, morötter, chili och ingefära. Låt sjuda tills kycklingköttet är klart, ca 5 minuter.
- Lägg i salladslöken och smaksätt med salt och pressad limesaft efter smak.
- Servera ev. med basmatiris.
3.2.1275