Toppiga jordgubbsmuffins

Toppiga jordgubbsmuffins

Ingredients
  • 100 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl havremjölk
  • 4 dl bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Jordgubbstopping:
  • 5 st äggvitor
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 175 g socker (Sukrin)
  • Puré från 150 g jordgubbar
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  2. Vispa ägg, rårörsocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör och havremjölk.
  4. Blanda bovetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  6. Fyll med valfri fyllning, se tips!
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
  8. När jag bakar stora muffins så sätter jag alltid mina formar i en muffinsplåt. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
  9. Jordgubbstopping:
  10. Tillsätt äggvitor och socker i en värmetålig skål, ställ skålen i vattenbad på spisen. Vattnet i kastrullen ska sjuda.
  11. Vispa med en handvisp tills blandningen blir cirka 65 grader. Ta bort skålen från värmen.
  12. Vispa blandningen med elvisp tills blandningen är fluffig och vit, som en marängsmet. Forstsätt att vispa tills blandningen är sval, ca 10 minuter.
  13. Tillsätt sedan smör, en liten bit i taget. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig! Det är lätt fixat. Är smörkrämen för kall, sätt skålen över vattenbad några sekunder och vispa igen.
  14. Är den för varm så sätt skålen i kylskåp och vispa sedan. Tillsätt jordgubspurén och vispa några minuter tills toppingen är slät.
Notes

Jag brukar göra dessa i små formar om jag vill servera till buffé och stora formar om jag serverar dem som en dessert.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt