Torsk i het tomatsås med ångade grönsaker
Serves: 4-6
Ingredients
- Tomatsås:
- 1 burk hela tomater
- 1 tsk fänkålsfrön
- ¼ tsk chiliflakes
- Salt & peppar
- Vätska: 2,5 dl Havregrädde eller kokosmjölk
- Grönsaker:
- 1 broccolihuvud
- 1 fänkål
- 3 st morötter
- 10 st brysselkål
- Fisk:
- 1 -2 st torskblock
Instructions
- Om du skall ånga fisken i ugnen, sätt ugnen på 125 grader.
- Lägg fram fisken så att den hinner tina något innan du skär den i bitar.
- Häll tomaterna i en gryta, mortla fänkålsfrön och tillsätt dem och chiliflakes i tomaterna, salta och peppra efter smak. Låt puttra tills grönsakerna är klara ca.30 min.
- Skölj, skala och skär grönsakerna i lagom stora delar, lägg dem på en plåt i ugnen, placera en plåt med vatten under plåten med grönsakerna så att de ångas alternativt koka dem i en ångkokare eller koka lätt i en gryta.
- Lägg torskbitar i tomatsåsen och låt koka med i några minuter till fisken är klar.
- Servera med grönsakerna och potatis om så önskas.
3.2.1215