Torsk med grönsakscreme
Cuisine: 175
Serves: 4
Ingredients
- 500 g torskrygg
- Potatis
- ½ Palsternacka
- ¼ Blomkål
- 4 Soltorkade tomater
- Ruccola
- Körsbärstomater
- Kallpressad olivolja
- René Voltaire örtsalt
- Salt & peppar
Instructions
- Skala och koka potatisen.
- Skala och skiva palsternackan, dela blomkålen och skala vitlöken. Lägg dessa i kokande vatten i ca. 5 minuter. Lägg sedan fisken i en smord form, salta med havssalt, örtsalt och peppar. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
- Häll av vattnet från grönsaksblandningen och lägg därefter blandningen i en stavmixerskål. Häll på 4 msk kallpressad olivolja, soltorkade tomater, salt och peppar och mixa samman till en creme. Servera med ruccola och körsbärstomater.
3.2.1215