När man lägger om sin livsstil från mjölk till mjölkfritt kan det vara svårt att veta vad man skall dricka och äta istället.
Havredrycken är ett bra komplement men kan innehålla spår av gluten, därför bör man vara försiktig med havredryck, havregrädde och havregurth.
I dag finns ett stort utbud av mjölkfria mjölksorter, som är kalciumberikade, såsom mandelmjölk, kokosmjölk, havremjölk, hasselnötsmjölk, rismjölk och sojamjölk.
Soja bör man dock vara försiktig med om man har en känslig tarm då soja är allergent.
SandT tips är alltid att försöka göra det enkelt och välja mat som naturligt är fria från mjölkprodukter och gluten.
Under vår receptbank finns flera olika recept på smoothies, lunch, middagar och frukostar som är helt utan gluten och mjölk.
Man kan också prenumerera på vår veckomeny i vårt kostnadsfria medlemskap om man vill ha inspiration, dessutom innebär medlemskapet flera andra erbjudanden och i shopen finns många varianter på kokos.
Creme fraiche är nog ändå det som är svårast att byta ut. När man skall ha cremefraiche som ett tillbehör kan det ibland passa med en naturell majonäs.
Detta behöver du till en naturell majonäs:
1 st ägg
2 dl rapsolja
en skvätt citron
Stavmixer
Stavmixerbunke
Häll ingredienserna i stavmixerbunken, för ner stavmixern och se till att det inte är någon luft under mixern. Mixa till du har en fast och fin majonäs.
Du kan alltid smaksätta majonäsen med kryddor och örter.
Kokosmjölk är både naturligt och nyttigt och därför också en bra anledning att anväda mer i matlagning, passar bra även i de skandinaviska rätterna.
Testa dig fram, våga försöka och våga också be om hjälp när det känns jobbigt. Vi är här för att stötta och hjälpa och svarar alltid på mail inom 24 h info@sandt.nu
/SandT