Hur får du ihop vardagen?
Planerar du vad du skall laga kommande vecka?
Kastar du ofta för gamla frukter, grönsaker och annan mat i soporna?
Näringsberäknar du maten du äter?
Alla lever vi olika och jag tror också att även den mest strukturerade personen ibland är lite ostrukturerad. Vad jag själv märker i min vardag är att när jag inte planerar så falerar mycket annat.
Med SandT’s veckomeny behöver du inte planera så mycket kring vardagsmaten och du slipper också slänga mat som blivit för gammal om du handlar till de recept du tänkt att laga under veckan, man sparar tid och man sparar pengar – är inte det fantastiskt?
I dag tänkte jag bjuda på ett recept som mer eller mindre klarar sig själv i grytorna och som är både gott och nyttigt.
Ingredienser:
1 kg kycklinglår
4 små gula lökar
Broccoli
2 morötter
2 dl vitt vin
1 stor knippe färska örter
3 lagerblad
12 vitpepparkorn
Salt
3-4 dl havregrädde eller kokosmjölk
Svart ris
Såhär gör du:
Koka riset i god tid, det ska koka i ca. 1 h. Koka gärna hela förpackningen och frys ner det ris som blir över till en annan måltid.
Skölj kycklingen och lägg den i en stekgryta, fyll upp med vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp vattnet och skumma av det något.
Skala och skär två av lökarna, morötterna och tillsätt dem i grytan tillsammans med vin, lagerblad och färska örter. Låt puttra på låg värme i ca. 30 minuter.
Häll vätskan från grytan i en bunke och lägg kycklingen i folie. Häll tillbaka vätskan i stekgrytan och reducera ner den en aning, tillsätt havregrädde/kokosmjölk och kycklingklubborna. Skala två små hela lökar och lägg i dem i grytan. Låt koka en stund och smaka av med salt.
Tillsätt broccoli och/eller andra grönsaker som faller i smaken.
Servera med svart ris.
Du klickar enkelt hem svart ris här!
Tidningen IForm skrev en artikel om svart ris där de skriver följande rader, vi tycker dock ej att man skall välja bort blåbär utan snarare välja svart ris istället för annat ris:
Svart ris petar bort blåbären från tronen när det gäller innehållet av antioxidanten antocyaniner, som har visat lovande resultat i bekämpningen av hjärtsjukdomar och cancer.
Samtidigt innehåller det svarta riset både fibrer och hälsosamma vegetabiliska ämnen och är avsevärt billigare och enklare att hantera än blåbär.
Må så gott!
/Tessan