vörtbröd
Cuisine: 175
Det här receptet är lite av ett ihopsläng, det går nog bra med vilket glutenfria mjöl som helst men såhär gjorde jag och resultatet blev gott enligt min smak.
Ingredients
- 7 dl bovetemjöl
- 1 1/2 dl nyponskalmjöl
- 1 1/2 dl Majsmjöl
- 1 dl rent havregryn
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1/2 dl hela linfrön
- 4 tsk bikarbonat
- 1 msk salt
- 1 msk nejlika
- 1 msk pomeranskal
- 1 msk anis
- 1 msk fänkål
- 1 msk kardemumma
- 5 dl soygurt
- 5 dl havremjölk
- 0,5 dl honung
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa solrosfrön, sesamfrön och linfrön i en mixer.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
- Häll över honung och vätskan (jag tog soygurt och havremjölk).
- Blanda väl och häll smeten i två smorda formar.
- Sätt in i ugn, 175 grader, i ca. 70 minuter. Låt brödet vila upp och ner under bakformen tills det svalnat.
3.1.09