Wallenbergare med polkabetor
Serves: 4-6
För dig som kan äta smör så är det gott att skira smör att hälla över Wallenbergaren till servering.
Ingredients
- 500 g kalvfärs
- 1,5 dl kokosmjölk
- 1 ägg
- ½ dl po-fiber
- 1 tsk salt
- Svartpeppar ca. 2 krm
- Smör eller olja till stekning
- 500 g polkabetor
- Sockerärtor
- Haricotvertes
- Potatis
Instructions
- Sätt ugnen på 100 g.
- Blanda kalvfärsen med kokosmjölk och ägg, salt och peppar. Forma färsen till lagom stora biffar och panera i po-fiber. Stek i olja eller smör i ca. 3 minuter på varje sida, sätt därefter in dem i ugnen på 100 grader för att hålla värmen. Alternativt förbered dem dagen innan och värm i ugnen vid servering.
- Skala och koka potatisen.
- Skala och dela polkabetor (alternativt gulbetor eller rödbetor) koka i ca. 4 minuter. Alternativt använd ångugn/ångkokare. Skölj och ansa sockerärtor och haricotvertes, koka i lätt saltat vatten och servera till Wallenbergarna.
3.2.1215